برنامه نویسی سیستم های مدیریت بحران

نقش برنامه نویسی در مدیریت بلایای طبیعی و واکنش اضطراری

اگرچه سیستم ملی فرماندهی حوادث بطور صریح به GIS اشاره نمی‌کند، اما سیستم ملی فرماندهی یکی از مفاهیم مهم مدیریت بحران است که بطور گسترده در بسیاری از حوادث در سطوح سازمانی و حاکمیتی مختلف در آمریکا مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای مثال، در مرحله آمادگی یا اقدامات قبل از بحران می‌توان از GIS در دوره‌های آموزش فناوری برای مطمئن شدن از واکنش و پاسخ بهتر به رویداد استفاده کرد. برای مثال در دوره آموزشی می‌توان به واکنش دهنده نشان داد که چگونه می‌توان از فناوری‌های GIS موبایل مانند GPS استفاده کرد. اپلیکیشن‌های تهیه نقشه مبتنی بر تلفن‌های هوشمند را می‌توان برای نشان دادن پناهگاه‌های اضطراری و میبرهای تخلیه به عموم مردم استفاده کرد. آمادگی همچنین می‌تواند شامل اقدامات برنامه‌ریزی مانند ایجاد نرم افزارها، سخت افزارها، مجموعه داده‌ها و ظرفیت آموزش GIS برای پشتیبانی عملیاتی و تصمیم گیری باشد.

سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل باعث افزایش کارایی و دقت در مدیریت بحران‌ها، کاهش هزینه‌ها و خسارات، افزایش امنیت زیرساخت‌ها و بهبود هماهنگی و سرعت در پاسخ به تهدیدات مختلف می‌شود. نرم افزار SAHANA نیز اولین بار در سونامی سریلانکا (۲۰۰۴ م) توسط دولت سریلانکا برای مدیریت اطلاعات در آن حادثه توسعه یافت. به دلیل کاربردی بودن و پس از پیوستن سایر مجامع و سازمان‌ها از کشورهای مختلف دنیا و کامل‌تر شدن این نرم افزار، امروزه به عنوان یک نرم افزار رایگان برای مدیریت بحران در سطح جهان ارائه شده است. در سال 2005، 77 درصد مراکز عملیات بحران ایالت ‌ها در آمریکا یک یا چندین کارمند دارای تخصص GIS در اختیار داشتند. درادامه، فرصت‌های استفاده از GIS و تهیه نقشه در مواقع مدیریت بحران با استفاده از مثال‌هایی کلی مورد بحث قرار می‌گیرد. این مثال‌ها بر افزایش آگاهی و دانش GIS و همچنین حمایت از کاربرد آن و نقشه دلالت دارند.

در اقدامات بهبود و بازسازی مناطق آسیب دیده از بحران، از GIS می‌توان برای تهیه نقشه استفاده کرد. آلن لیندر(شکل 4. 8) یکی از حامیان، استفاده کنندگان و رهبران شناخته شده در زمینه GIS است و از تجربه بیش از 40 سال در جنبه‌های مختلف از جمله برنامه‌ریزی شهری، فناوری اطلاعات و GIS در بخش‌های خصوصی و دولتی برخوردار است. او در این مدت در بخش‌های مختلفی از جمله دپارتمان برنامه‌ریزی شهر نیویورک، دفتر عملیات بهره برداری از فناوری جدید در شهرداری و دپارتمان محافظت از محیط زیست مشغول به کار بوده است. در شهرداری او مدیریت ساخت اولین نقشه‌های پایه‌ای فتوگرمتریک و پلنیمتریک نیویورک رو بر عهده داشت. او در سالهای آخر خدمتش در شهرداری مدیریت بخش کاربردهای GIS و دستیار ریس دپارتمان فناوری اطلاعات و ارتباطات را برعهده داشت. آلن در دپارتمان فناوری اطلاعات و ارتباطات هدایت مرکز تهیه نقشه و داده‌های بحران را بر عهده داشت.

در بخش نهایی این فصل، جامعه بین المللی مدیریت بحران و GIS مورد بحث قرار می‌گیرد. چنانچه در فصل 1 اشاره شد، با شدت یافتن گستره و عمق بحران‌ها، امروزه شاهد تاثیرات شدیدتر این بحران‌ها در سطح جهان هستیم که این خود نیازمند مشارکت و مداخله بیشتر جامعه بین المللی است. در این بخش در ابتدا، سازمان‌های غیردولتی بین المللی و گروههای فعال در زمینه GIS و بحران مورد بحث قرار می‌گیرد. سپس، مکانیزمهای بین المللی پشتیبانی از مدیریت بحران و سازمان‌های فعال در عرصه بحران و اطلاعات جغرافیایی توضیح داده می‌شود. در نهایت این فصل با بحث درباره سازمان‌های مختلف وابسته به سازمان ملل که در زمینه مدیریت بحران و GIS نقش دارند پایان می‌یابد.

ما با در اختیار داشتن این نقشه‌های پایه و مجموعه داده‌های خاص مرتبط با سیل و طوفان یا کولاک می‌توانیم به راحتی آنها در عملیات‌های مدیریت بحران بکار گیریم. بعضی محل‌ها برای تخلیه و تعیین مسیرهای تخلیه در نظر گرفته می‌شود که باید قبل از وقوع حادثه دقیقا مشخص شود. سامانه مدیریت بحران و پدافند غیرعامل برای وزارت دفاع یکی از ابزارهای کلیدی و استراتژیک است که با هدف افزایش امنیت و تاب‌آوری زیرساخت‌های حیاتی کشور طراحی و پیاده‌سازی می‌شود. در شرایطی که تهدیدات نظامی، سایبری و بلایای طبیعی به طور فزاینده‌ای پیچیده‌تر و پیش‌بینی‌ناپذیرتر می‌شوند، اهمیت وجود چنین سامانه‌ای دو چندان است. وزارت دفاع به عنوان یکی از نهادهای حساس و مهم کشور، مسئولیت حفاظت از امنیت ملی و نیروهای مسلح را بر عهده دارد.

در ژوئن 2013، آلمان شاهد یک طوفان بزرگ بود و در نتیجه ما این سرویس را برای نقشه برداری ماهواره‌ای مناطق آسیب دیده از سیل فعال کردیم. من مسولیت هماهنگی دسترسی و استفاده از اطلاعات جغرافیایی در دفتر فدرال را بر عهده دارم. سازمان ما دارای چندین دپارتمان است و در همه آنها از داده‌های جغرافیایی استفاده می‌شود. در حال حاضر مشغول ایجاد و اجرای زیرساخت داده‌های فضایی هستیم و همه می‌توانند بطور مشترک از آن استفاده کنند. همچنین سازمان ما دارای یک سیستم اطلاعات جغرافیایی-فضایی پیشرفته‌ای است که بطور خاص برای مرکز عملیات در نظر گرفته شده است. مثال دیگر، تجزیه و تحلیل ریسک است که برای انجام آن نیازمند حجم گسترده‌ای از داده‌ها هستیم.

3-آنچه که نرم افزار GIS و به دنبال آن تهیه نقشه می‌تواند در تقویت و پشتیبانی از اقدامات مدیریت بحران ارایه دهد. حوادث طبیعی یا غیر طبیعی که امنیت افراد را به خطر بیندازد و خساراتی جانی یا مالی ایجاد کند بحران نامیده می شود.(سیل ، آتش سوزی ، زلزله ). منظور از مدیریت بحران این است که در کوتاهترین زمان و با صرف حداقل هزینه ، موثرترین کمک را به افرادی که دچار بحران شده اند ارائه نماییم. برای مدیریت بحران باید اطلاعات کافی در مورد امکانات موجود ، اقدامات لازم و اولویت انجام آنها داشته باشیم. برای اتخاذ تصمیم صحیح، تصمیم گیری باید بر اساس اطلاعات انجام شود و سیستم های اطلاعات مکانی به این تصمیم گیری کمک می نمایند. فناوری Ushahidi که در فصل 1 به آن اشاره شده مثال بارز فناوری‌های تهیه نقشه است که توسط گروه Crisis Mappers مورد استفاده قرار می‌گیرد.

و در نهایت اینکه مراکز پالایش داده‌های GIS در ایالت مکانی بسیار مفید برای تعامل جامعه GIS فراهم می‌کند. (برای مثال، ارایه اطلاعات تماس برای اعضای مرکز پالایش داده‌ها یا اطلاعات درباره رویدادهایی مانند کنفرانس‌های GIS و جلسات آموزشی). در زمینه مدیریت بحران نیز دفاتر GIS در سطح ایالت با دولت فدرال و شرکت‌های ارایه دهنده زیرساخت‌های حیاتی جهت فراهم کردن مجموعه داده‌های GIS و انجام تحلیل‌ها با هدف پشتیبانی از فعالیت‌های پشتیبانی بحران همکاری می‌کنند. یکی از مهم‌ترین دلایل نیاز وزارت دفاع به این سامانه، حفاظت از زیرساخت‌های حیاتی است. پایگاه‌های نظامی، مراکز مهم و انبارهای تسلیحاتی از جمله اهداف اولیه در زمان وقوع جنگ یا تهدیدات امنیتی به شمار می‌روند. بدون داشتن یک سامانه جامع و کارآمد برای مدیریت بحران، این مراکز در معرض خطرات جدی قرار دارند.

برای مثال در مورد ایالت نیویورک، دفتر خدمات فناوری اطلاعات مسولیت ارایه همه خدمات GIS در کل این ایالت را برعهده دارد. مرکز پالایش دادهای GIS یکی از مهمترین بخش‌های خدمات GIS در ایالت نیویورک و سایر ایالت‌ها است. این مرکز منبعی برای دانلود کردن لایه‌های داده‌ای GIS مختص ایالت محسوب می‌شود شایان ذکر است که در ایالت نیویورک، تصاویر دیجیتالی جمع آوری شده توسط ایالت توسط مرکز پالایش داده‌ها ی GISبصورت رایگان سالانه فراهم می‌شود. علاوه برآن، این مرکز امکان دسترسی به لایه‌های داده‌ای GIS مختص ایالت که توسط دولت فدرال ایجاد شده است (مانند بررسی زمین شناسی آمریکا و نقشه‌های راستر دیجیتالی) را فراهم میکند. قبل از وقوع حادثه یا مانور با همه شهرهای کوچکی که در حاشیه دریاچه انتاریو قرار دارند وارد شور میشویم که نتیجه آن تهیه نقشه‌ها یا مجموعه داده‌های متفاوتی است که در زمان مانور یا حادثه میتواند مفید باشد.

برخورد دو ابر قدرت و بمباران هسته ای شهرهای بزرگ، مردم را وادار می کرد که از شهرها فرار کنند. ( Pincus ) جابجا شدن مردم و اسکان در شهرها و شهرک های ديگر، مسايل و مشکلاتی در پی داشت که خود يک بحران بود.

پیشرفت در فناوری و اهمیت استفاده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی برای کمک به واکنش در برابر حوادث را نمی توان بیش از حد بیان کرد. GIS برای تمام مراحل فرآیند مدیریت اضطراری حیاتی است ، و به یک تیم پاسخگویی مجهز سریعتر و خلاصه تر منجر می شود. ادغام سیستم اطلاعات جغرافیایی در مدیریت بلایا ، سطح بالاتری از برنامه ریزی ، تجزیه و تحلیل ، آگاهی از موقعیت و عملیات بازیابی را امکان پذیر می کند. برنامه‌ریزی در ارتباط بین سیستم فرماندهی حوادث، فرماندهی و کارکنان و GIS دارای نقش بسیار مهمی است. در واقع جمع آوری، ارزیابی و توزیع اطلاعات عملیلتی مرتبط با حادثه از طریق برنامه‌ریزی انجام می‌شود.

این گزارش که برمبنای داده‌های بدست آمده از جامعه دانشگاهی، صنعت، سازمان‌های غیر دولتی و مسولان دولتی تهیه شده است در نتیجه گیری مهم خود اعلام می‌کند که GIS و فناوری و ابزارهای مربوطه باید به عنوان بخش اساسی در همه جنبه‌های مدیریت بحران در نظر گرفته شود. اما 1-عدم آمادگی برای روبدادهای آینده و 2- نیازهای فوری مانند نجات جان افراد، پناهگاه و تهیه غذا اغلب نسبت به تهیه نقشه اولویت دارد و در نتیجه آموزش، هماهنگی و سرمایه گذاری منابع اغلب در بین تصمیم گیرندگان اولویت ندارد(شورای ملی تحقیقات 2007). در سطح بین المللی، بعد از سونامی اقیانوس هند در اواخر 2004 مشکلاتی در خصوص به اشتراک گذاری و هماهنگی داده‌ها بوجود آمد. علیرغم وجود داده‌های GIS و اطلاعات دیگر، به اشتراک گذاری و ارایه این داده‌ها به تصمیم گیرندگان و تیم‌های واکنش دهنده یک مسله بزرگ بود(همان مسایلی که در مورد حادثه تروریستی 11 سپتامبر و طوفات کاترینا نیز وجود داشت). علیرغم مزیت‌های بیان شده در مورد استفاده از GIS در مدیریت بحران اما هنوز باید کاربرد این تکنولوژی در مدیریت بحران هم از نظر کمی و هم کیفی ارتقا یابد. برای مثال امروزه بخش‌های بیشتری از جامعه بلایای طبیعی مختلفی (مانند تندباد ایرن و سندی در شمال شرقی آمریکا در 2012) را تجربه کرده‌اند.

1-GIS را باید بصورت رسمی در سیاست هاو روندهای برنامه‌ریزی که توسط سازمان مدیرت بحران تهیه می‌شود لحاظ کرد(توصیه 1). جمع آوری مطالب و تصاویر مرتبط با جغرافی که در رسانه‌های اجتماعی مانند تویتر نشر داده شده است. در چارچوب نظامی، شناخت موقعیت-مانند وضعیت و مکان نیروها، مکان دشمن، عوارض زمین، شهرهاو زیرساخت‌هایی مانند جاده، رودخانه‌ها، صفوف چنگی و عوامل دیگر- نقش اساسی درتصمیم گیری دارند. تصویرسازی نقشه به مرحله ای اطلاق می‌شود که داده های موجود بر روی یک نقشه به صورت گرافیکی نمایش داده می‌شوند. تفاوت‌های بین انواع تصویرسازی‌های نقشه شامل تصاویر دو بعدی (به صورت جلویی)، تصاویر سه بعدی (برای جزئیات بیشتر)،  نقشه‌ های رنگی، نقشه‌های خطی، نقشه‌های گیاهی و متفاوت می‌باشند.

این سامانه باعث افزایش کارآمدی در مواجهه با تهدیدات متنوع و کاهش خسارت‌ها می‌شود. از دیگر نرم افزارهای مدیریت بحران، نرم افزار OILMAP می باشد، این نرم افزاری که در این بخش معرفی می‌شود برخلاف GIS تنها برای نوع خاصی از بحران‌های صنعتی کاربرد دارد. نشت و ریزش نفت و سایر فرآورده های هیدروکربنی در دریا بعضاً دلیل رخداد بحران‌های بزرگی بوده است. انتشار نفت از سکوی آسیب دیده های در خلیج مکزیک (۲۰۱۰) بزرگ‌ترین فاجعه زیست محیطی کشور امریکا را رقم زد. با توجه به سوابق متعدد از رخداد چنین حوادثی، همواره این حادثه به عنوان یکی از سناریو های بالقوه در طرحهای مدیریت بحران شرکت‌های بهره برداری و انتقال فراورده های نفتی وجود داشته است. اما با توجه به رفتار بسیار پیچیده‌ی نفت در صورت انتشار در دریا، پیش بینی ابعاد حادثه به صورت کیفی و یا تجربی ناممکن است.

خارج از حیطه مدیریت بحران، امروزه شاهد رشد روزافزون استفاده از GIS و تکنیک‌های تهیه نقشه توسط افرادی هستیم که در زمینه رشته‌های سنتی تهیه نقشه مانند جغرافیا هیچ آموزشی ندیده‌اند. برای مثال، محققان دانشگاهی در رشته‌های مانند فناوری اطلاعات، علوم کامپیوتر و علوم سیاسی و همچنین سازمان‌های غیردولتی و عموم مردم همچنان اقبال خوبی به نقطه و تفکر فضایی نشان می‌دهند. افرادی که در حیطه کاهش اثرات فعال هستند قایل به استفاده از ابزار GIS نیستند و از فناوری استقبال نمی‌کنند. بطور کلی کاهش اثرات و ایجاد آمادگی در سطح محلی و ایالت انجام می‌شود بنابراین آژانس مدیریت بحران فدرال نمی‌تواند آنها را اجرا کند. از آنجایی که استفاده از GIS و نقشه برداری در مدیریت بحران، به افزایش دقت و سرعت در تصمیم‌گیری های مدیران بحران کمک می‌کند، توسعه و بهبود این فناوری و آموزش مدیریت بحران برای استفاده از GIS، فرصت‌های خوبی برای بهبود عملکرد در مدیریت بحران ارائه می‌دهد.

در سطح ملی ما دارای یک مرکز مشترک بررسی موقعیت و اطلاعات هستیم که در دفتر مرکزی واقع شده است و از نظر سلسه مراتب در سطح نخست حفاظت شهروندی در آلمان قرار دارد. همچنین ما دارای یک سیستم هشدار ماهواره‌ای هستیم که در صورت بروز بحران ملی می‌توانیم آنرا فال کنیم. از طریق ماهواره سیگنال‌های هشدار ظرف چند دقیقه به همه ایستگاههای رادیویی وتلویزیونی و سایر موسسات مربوطه ارسال می‌شود. البته ما درحال ارتقای این سیستم به سطح سیستم هشدار مدولار هستیم که از طریق آن قادر خواهیم بود سیگنالهای هشدار را به دستگاههای بیشتری مانند تلفن همرا، دستگاه هشدار دود خانه و غیره ارسال کنیم. ایالت‌ها در آلمان می‌توانند از این سیستم برای ارسال هشدار در مورد حوادث محلی استفاده کنند. البته باید اضافه کنم که ما فعالیت‌های عملیاتی در منطقه بحران انجام نمی‌دهیم چرا که در حیطه مسولیت ما نیست.

در این شرایط فرد یا سازمان منتظر می‌ماند تا بحران به پایان برسد یا خودبه‌خود حل شود. این استراتژی ممکن است به ضرر سازمان تمام شود، چرا که عدم اقدام سریع می‌تواند شدت بحران را افزایش داده و عواقب منفی طولانی‌مدتی به دنبال داشته باشد. در پایان لازم می دانم از خواننـدگان محتـرم جهـت نقصـان احتمـالی آن پـوزش خواسته و نقد و نظر صاحب نظران گرامی را به جان می پذیریم. 5-کمک‌ها و منابع مالی دولت مرکزی را برای پشتیبانی از فعالیت‌ها و اقدامات آمادگی GIS در سطح محلی وایالت باید افزایش داد. 5-ایده‌ها و نکات مفید برای به روز رسانی اطلاعات در زمینه کاربرد GIS در مدیریت بحران با توجه به تغییرات مستمری که در این حیطه رخ می‌دهد.

بجای ارایه نقشه‌های کاغذی ما سعی میکنیم از داده برای تهیه اپلیکیشن‌های مبتنی بر شبکه استفاده کنیم. اپلیکیشنهای مبتنی بر شبکه نقش مهمی در فعالیت‌های در زمینه مدیریت بحرانها در آینده ایفا خواهد کرد. وضعیت اضطرار از نظر مقیاس جغرافیایی در منطقه‌ای کوچک‌تر اتفاق می‌افتد و مسولان محلی مانند پلیس و آتش نشانی برای مقابله با بحران وارد عمل می‌شونند. در نتیجه، از نظر نیاز به تهیه نقشه، فقط کافی است نقشه منطقه محدود در نزدیکی حادثه جهت آگاهی بخشی موقعیتی تهیه شود. تفاوت اصلی بین وضعیت اضطرار و بلایا این است که اختلالات و مشکلات نشای از بلایا فراتر از ظرفیت محلی برای مقابله با آن است بنابراین، نیازمند مشارکت منابع و مسولان در چندین سطح محلی و ایالتی است(دفتر کاهش ریسک بحران سازمان ملل 2007). طوفان سندی یکی از مثال‌های بلایای طبیعی است که ظرفیت و توان مقابله با بحران جولمع آسیب دیده را تحت تاثیر قرار داد(سازمان مدیریت اضطرار فدرال و2013).

پایگاههای دادههای مرکزی نیز توسط نهادهایی مانند دپارتمان آتش نشانی مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا این دپارتمن‌ها نیز مسولیت محافظت مدنی را برعهده دارند. در سطح دولت مرکزی، بیشتر جهت گیری‌های سیاسی یا تدوین سیاست‌ها است که نقش تعیین کننده دارند. استفاده عملی از اطلاعات جغرافیایی و انجام تحلیل‌ها جهت بررسی موقعیت در سطح دولت مرکزی انجام نمی‌شود اما امیدواریم این اتفاق رخ دهد. در حال حاضر انواع متفاوتی از تحلیل‌های جغرافیایی-فضایی را انجام می‌دهیم و مفاهیمی را برای استفاده GIS در مدیریت بحران و ریسک توسعه می‌دهیم. استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی (GIS) در مدیریت بحران، نیاز پایداری به آن را مطرح می‌کند. این نیاز شامل پیگیری تغییرات جغرافیایی، به‌روزرسانی نقشه‌ها و جمع‌آوری داده‌های جدید برای استفاده در برنامه‌های مدیریت بحران می‌باشد.

این نقشه ها پویا هستند و می توانند با تغییر شرایط زمین و محیط به روز شوند.FEMA این داده ها را در به اشتراک می گذاردپوشش های قابل دسترسی عمومی که توسط ArcGIS طراحی شده اند . علاوه بر نقشه برداری از سیل ، استراتژی های كاهش كلی با استفاده از همین فن آوری ردیابی می شود ، در حال حاضر 87 درصد از جمعیت در مناطقی با طرح های تخفیف مصوب زندگی می كنند (FEMA ، 2020). طی 6 سال گذشته‌ای که در برنامه HIFLD فعالیت داشته ام من مسولیت ایجاد شبکه‌ای از مدیران GIS در سطح فدرال، ایالت و محلی در منطقه شمال شرق آمریکا را برعهده داشتم. بسیاری از این مدیران کارمند سازمانهای دولتی در حوزه امنیت عمومی، مدیریت بحران و امنیت داخلی و همچنین شرکت‌های خصوصی هستند. من در پروژه زیرساخت امنیت امنیت داخلی، مسولیت تجمیع مجموعه داده‌ها را بین این مدیران شبکه توزیع کردم ومخزن داده‌های محلی و ایالت جهت به اشتراک گذاشتن آنها را شناسایی کردیم.

اگرچه ماموریت اصلی سازمان ملی اطلاعات فضایی-جغرافیایی (NGA) پشتیبانی وارایه اطلاعات جغرافیایی-فضایی برای اهداف نظامی است، اما همچنان در فعالیت‌های بین المللی واکنش بحران نقش بسیار مهمی ایفا می‌کند. مخصوصا، این سازمان امکان دسترسی به تصاویر ماهواره‌ای کیفیت بالا را برای تحلیل‌های فضایی-جغرافیایی فراهم می‌کند. نتایج این تحلیل‌ها برای افزایش آگاهی موقعیتی در زمان واکنش به بحران مورد استفاده قرار می‌گیرد. استفاده از داده‌های جغرافیایی و فضایی (و آگاهی از قابلیت‌های اطلاعاتی آن) در زمان حوادث دارای نقش بسیار مهمی است. قابلیت‌های اطلاعات جغرافیایی-فضایی (مانند سیستم‌های شبکه ملی یا GPS براساس عرض وطول جغرافیایی) را باید از طریق فعالیت‌های آمادگی در ترکیب با فرماندهی، هماهنگ و پشتیبانی حادثه از جمله مدیریت منابع و اطلاعات عمومی مدیریت کرد.

برای مثال، طبق اعلامیه اداره سلامت و ایمنی شغلی وابسته به وزارت کار آمریکا “متخصص GIS مسولیت جمع آوری اطلاعات بروز شده و فراهم کردن محصولات مختلف نقشه مرتبط با حادثه لکه نفتی را برعهده دارد. تیم GIS برای مطمئن شدن از انتقال دقیق وسریع اطلاعات این لکه نفتی به سیستم فرماندهی حوادث با واحد موقعیت و مدیریت اطلاعات همکاری می‌کند. بررسی کلی دانش، مهارتها و توانایی هایلازم برای این پست‌ها موضوعات زیادی را که در این کتاب پوشش داده شده است را نشان میدهد(مانند نقشه‌های مرجع، سیستم‌های مختصات، تصویر سازی نقشه وغیره). مهندسان ارتش آمریكا (USACE) ، با فراهم آوردن متخصصین موضوعی در زمینه هایی مانند مهندسی ، زیست شناسی ، هیدرولوژی ، زمین شناسی ، مدیریت اضطراری ، املاك و مستغلات ، پیمانكاری و كارشناسان سیستم های اطلاعات جغرافیایی ، از پاسخ به بلایای طبیعی پشتیبانی می كند. کارکنان USACE با ارائه تخصص فنی ، مدیریت ساخت و ساز و دستیابی به توانایی های مهم در زمان اضطرار در دنیای واقعی ، از عملکرد پشتیبانی اضطراری شماره 3 FEMA پشتیبانی می کنند. سیستم های اطلاعات جغرافیایی یک جز key اصلی است که توسط USACE استفاده می شودبرای انتقال اطلاعات در زمان واقعی در زمینه ای که آژانس های همکاری برای پاسخگویی به مأموریت های حساس به زمان می توانند به آن دسترسی داشته باشند.

هواپیماهای بدون سرنشین بینش ارزشمندی در مورد مناطق غیرقابل دسترسی یا خطرناک ارائه می‌دهند، به پاسخ دهندگان اجازه می‌دهد تا آسیب را ارزیابی کنند، بازماندگان را شناسایی کنند و مسیرهای تخلیه را به سرعت برنامه ریزی کنند. برنامه نویسی در توسعه الگوریتم هایی که داده های سنسورهای مختلف، ماهواره ها و ایستگاه های هواشناسی را تفسیر می‌کنند، برای ارائه هشدار های به موقع برای بلایای طبیعی مانند طوفان، سونامی و سیل، نقش مهمی دارد. این سیستم ها به مقامات امکان می‌دهد تا به جمعیت آسیب دیده هشدار دهند و تخلیه و سایر اقدامات پیشگیرانه را تسهیل کنند. از دیگر نرم افزارهای مدیریت بحران، نرم افزار CAMEO می باشد، این نرم افزار توسط آژانس محیط زیست آمریکا (EPA) با همکاری آژانس اداره امور اقیانوس و اتمسفر آمریکا (NOAA) به منظور کمک به مدیران بحران تهیه شده است. مدیران بحران می توانند از این نرم افزار برای دسترسی، ذخیره و ارزیابی اطلاعاتی که برای تهیه برنامه های مدیریت بحران از اهمیت کلیدی برخوردارند استفاده نمایند.


برنامه نویسی علم داده چیست